INGREDIENTAI
• 2 kg ėrienos kumpio
• 1 kg svogūnų
• Druskos ir pipirų pagal skonį
• Gazuoto mineralinio vandens „Suliko“
• Plov.lt prieskonių: kumino, šašlykų prieskonių be druskos, adžarijos druskos, universalių uzbekiškų prieskonių.
GAMINIMO EIGA
Ėrieną supjaustykite 3 cm dydžio vienodais kubeliais. Į mėsą berkite druską, pipirus ir Plov.lt prieskonius, gerai viską išmaišyti. Rankomis masažuokite mėsą kartu su pjaustytais svogūnais tol, kol svogūnai išskirs sultis. Gerai išmasažuotą mėsą su prieskoniais bei svogūnais dėkite į didelį puodą ir užpilkite silpnai gazuotu mineraliniu vandeniu „Suliko“. Viską palikite ilsėtis 1 valandą. Išmarinuotus šašlyko gabalėlius verkite ant iešmų ir kepkite kepsninėje iki paruošimo.
Šefo patarimas: „Verdami šašlyko gabalėlius ant iešmo, stenkitės jų per daug nesuspausti
vienas prie kito. Palikite nedidelius tarpelius, kad gabalėliai galėtų kepti laisvai“.