Ėrienos čiopsai

Minkšta avienos nugarinė, pagardinta prieskoniais, trumpai apskrudinta kepsninėje, ko gero gardžiausia ėrienos dalis. Patiekalas paprastas ir skanus, nes paruošimas neužims daug laiko, o rezultatas tikrai neapvils.

INGREDIENTAI


• Ėrienos šonkaulių su nugarine (vienam asmeniui 3-4 čiopsai)
• Plov.lt svanų druskos
• Juodųjų arba čili pipirų pagal skonį

GAMINIMO EIGA


Nugarinės šonkaulius apibarstykite druska ir gerai įmasažuokite į mėsą. Jei naudosite šašlykinę, mėsą kepkite kai anglys taps pilkos spalvos ir kepkite po 3 minutes iš kiekvienos pusės. Jei kepimui naudosite kepsninę ir kepsite ant atviros ugnies, nugarinę kepkite po 4 minutes iš kiekvienos pusės. Prieš valgymą apibarstykite juodaisiais arba čili pipirais.

Garnyrui naudokite šviežių daržovių salotas. Joms pasigaminti reikės: pjaustytų svogūnų, prinokusių pomidorų, krapų, druskos ir juodųjų pipirų. Visus salotų ingredientus sumaišykite ir pagardinkite šlakeliu alyvuogių aliejaus.

Šefo patarimas: „Šio patiekalo paslaptis – tinkamai pasirinkta kepimo trukmė. Mėsos kepimo trukmė priklausys nuo to, kokio iškepimo laipsnio mėsą mėgstate valgyti (vidutiniškai iškepta, vidutiniškai gerai iškepta ar gerai iškepta)“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Block "popup" not found