Ėrienos čiopsai

Minkšta avienos nugarinė, pagardinta prieskoniais, trumpai apskrudinta kepsninėje, ko gero gardžiausia ėrienos dalis. Patiekalas paprastas ir skanus, nes paruošimas neužims daug laiko, o rezultatas tikrai neapvils.

INGREDIENTAI

• Ėrienos šonkaulių su nugarine (vienam asmeniui 3-4 čiopsai)
• Plov.lt svanų druskos
• Juodųjų arba čili pipirų pagal skonį

GAMINIMO EIGA

Nugarinės šonkaulius apibarstykite druska ir gerai įmasažuokite į mėsą. Jei naudosite šašlykinę, mėsą kepkite kai anglys taps pilkos spalvos ir kepkite po 3 minutes iš kiekvienos pusės. Jei kepimui naudosite kepsninę ir kepsite ant atviros ugnies, nugarinę kepkite po 4 minutes iš kiekvienos pusės. Prieš valgymą apibarstykite juodaisiais arba čili pipirais.

Garnyrui naudokite šviežių daržovių salotas. Joms pasigaminti reikės: pjaustytų svogūnų, prinokusių pomidorų, krapų, druskos ir juodųjų pipirų. Visus salotų ingredientus sumaišykite ir pagardinkite šlakeliu alyvuogių aliejaus.

Šefo patarimas: „Šio patiekalo paslaptis – tinkamai pasirinkta kepimo trukmė. Mėsos kepimo trukmė priklausys nuo to, kokio iškepimo laipsnio mėsą mėgstate valgyti (vidutiniškai iškepta, vidutiniškai gerai iškepta ar gerai iškepta)“.

Ėrienos taco

Greitai pagaminamas, sūriu pagardintas ir labai skanus užkandis – ėrienos tako. Šis užkandis ne tik labai skanus, bet ir atrodo ypatingai – puikiai tiks draugų vakarėliui ar šeimos pietums.

INGREDIENTAI

• 80 g kepto ėrienos šašlyko
• Pomidoro
• Svogūno
• Lydyto sūrio
• Tako (taco) laivelių arba lavašo
• Žiupsnelio krapų
• Padažo (aštraus, švelnaus ar pikantiško) pagal skonį

GAMINIMO EIGA

Iškeptus šašlykus susmulkinkite peiliu 0,5 cm dydžio kubeliais. Dėkite juos į paruoštą taco paplotėlį arba lavašą, ant viršaus uždėkite smulkintus pomidorus, svogūnus ir krapus (puikiai tinka kalendra). Jei naudosite lavašą, jį reikėtų pakepti orkaitėje ar keptuvėje, dar karštą suformuoti į laivelio formą. Tako užpilkite jūsų mėgstamu padažu ir uždėkite ant viršaus lydytą sūrį. Skanaus.

Ėrienos šašlykas

INGREDIENTAI

• 2 kg ėrienos kumpio
• 1 kg svogūnų
• Druskos ir pipirų pagal skonį
• Gazuoto mineralinio vandens „Suliko“
• Plov.lt prieskonių: kumino, šašlykų prieskonių be druskos, adžarijos druskos, universalių uzbekiškų prieskonių.

GAMINIMO EIGA

Ėrieną supjaustykite 3 cm dydžio vienodais kubeliais. Į mėsą berkite druską, pipirus ir Plov.lt prieskonius, gerai viską išmaišyti. Rankomis masažuokite mėsą kartu su pjaustytais svogūnais tol, kol svogūnai išskirs sultis. Gerai išmasažuotą mėsą su prieskoniais bei svogūnais dėkite į didelį puodą ir užpilkite silpnai gazuotu mineraliniu vandeniu „Suliko“. Viską palikite ilsėtis 1 valandą. Išmarinuotus šašlyko gabalėlius verkite ant iešmų ir kepkite kepsninėje iki paruošimo.

Šefo patarimas: „Verdami šašlyko gabalėlius ant iešmo, stenkitės jų per daug nesuspausti
vienas prie kito. Palikite nedidelius tarpelius, kad gabalėliai galėtų kepti laisvai“.

Virtas uzbekiškas lagmanas

Uzbekiškas lagmanas tai daržovių ir mėsos troškinys su makaronais. Nors pagal tradicinį receptą makaronai lagmanui ruošiami rankiniu būdu, ištempti į ilgas stygas, galite naudoti ir pirktinius makaronus. Geriausia naudoti šviežius, plačius kviečių makaronus, taip pat prekyboje galima rasti ir specialių makaronų skirtų lagmanui arba pasigaminti patiems.

INGREDIENTAI

• 500 g ėrienos juostelių (iš kumpio)
• 200 g svogūnų
• 100 g raudonosios paprikos
• 150 g baklažano
• 150 g pekino kopūsto
• 4 vnt. česnako skiltelių
• 1 l jautienos (arba avienos) sultinio
• 100 ml saulėgrąžų aliejaus
• Žiupsnelio druskos ir pipirų pagal skonį
• Plov.lt prieskonių: kumino ir uzbekiškų universalių prieskonių
• Krapų

Nedideliais gabalėliais supjaustykite ėrieną. Uzbekiškame kazane įkaitinkite apie 100 ml saulėgrąžų aliejaus. Jame apskrudinkite mėsą. Vėliau įdėkite du, pusmėnuliais supjaustytus vidutinius svogūnus, bei smulkiai supjaustytus česnakus. Juos pakepinkite, kol pasidarys auksinės spalvos. Dėkite morkų griežinėlius ir supjaustytą baklažaną. Po 5 minučių į puodą įdėkite šparagines pupeles, pekino kopūstus, salierus bei pomidorus. Viską apkepinkite didelėje kaitroje. Šiek tiek apkepinus įpilkite litrą jautienos sultinio, bei apie 1-1,5 l verdančio vandens, įdedame šaukštelį Plov.lt uzbekiškų universalių prieskoniu bei Plov.lt kumino. Uždenkite kazaną ir troškinkite mažesnėje kaitroje 30-40 minučių. Patikrinkite, ar netrūksta druskos, jei reikia – įdėkite.

GAMINIMO EIGA

Lagmanui naudokite šviežius makaronus iš parduotuvės arba gaminkitės patys iš miltų, kiaušinių, vandens ir druskos. Užvirkite vandenį, į jį įdėkite porą šaukštelių aliejaus ir druskos.

Į verdantį vandenį įdėkite makaronus, pavirkite apie 3 minutes arba kaip nurodyta pakuotės instrukcijoje. Išvirtus makaronus nukoškite ir nuplaukite šaltu vandeniu. Užlašinkite šiek tiek aliejaus, kad neliptų. Paruoštus makaronus dėkite į lėkštę, užpilkite uzbekišku lagmanu, apibarstykite žalumynais – krapais ir skanaukite. Česnako galvos, paprikas ir pomidorai.

Belieka viską užkloti kopūsto lapais (lapai tampa papildomu dangčiu ), uždegti kazano dangčiu. Kazaną ant pečiaus, užkuriame ugnį ir palaikome silpną ugnies rusenimą. Dvi valandos ir nuostabaus skonio ir aromato patiekalas jau ant jūsų stalo.

Block "popup" not found