Ėrienos šašlykas

INGREDIENTAI

• 2 kg ėrienos kumpio
• 1 kg svogūnų
• Druskos ir pipirų pagal skonį
• Gazuoto mineralinio vandens „Suliko“
• Plov.lt prieskonių: kumino, šašlykų prieskonių be druskos, adžarijos druskos, universalių uzbekiškų prieskonių.

GAMINIMO EIGA

Ėrieną supjaustykite 3 cm dydžio vienodais kubeliais. Į mėsą berkite druską, pipirus ir Plov.lt prieskonius, gerai viską išmaišyti. Rankomis masažuokite mėsą kartu su pjaustytais svogūnais tol, kol svogūnai išskirs sultis. Gerai išmasažuotą mėsą su prieskoniais bei svogūnais dėkite į didelį puodą ir užpilkite silpnai gazuotu mineraliniu vandeniu „Suliko“. Viską palikite ilsėtis 1 valandą. Išmarinuotus šašlyko gabalėlius verkite ant iešmų ir kepkite kepsninėje iki paruošimo.

Šefo patarimas: „Verdami šašlyko gabalėlius ant iešmo, stenkitės jų per daug nesuspausti
vienas prie kito. Palikite nedidelius tarpelius, kad gabalėliai galėtų kepti laisvai“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Block "popup" not found