image-preloader

Kviečiame pažiūrėti mūsų gamintus patiekalus, kurie gimė vidurio rytuose ir pagardinti PLOV.LT sukurtais prieskoniais

ĖRIENOS RECEPTAI PAGAL PAVEL KOLESNIK KARTU SU LIETUVOS AVIŲ AUGINTOJŲ ASOCIACIJA

RECEPTUS RASITE ČIA ↓

 

Uzbekiškas lagmanas tai daržovių ir mėsos troškinys su makaronais. Nors pagal tradicinį
receptą makaronai lagmanui ruošiami rankiniu būdu, ištempti į ilgas stygas, galite naudoti
ir pirktinius makaronus. Geriausia naudoti šviežius, plačius kviečių makaronus, taip pat
prekyboje galima rasti ir specialių makaronų skirtų lagmanui arba pasigaminti patiems.

INGREDIENTAI:
• 500 g ėrienos juostelių (iš
kumpio)
• 200 g svogūnų
• 100 g raudonosios paprikos
• 150 g baklažano
• 150 g pekino kopūsto
• 4 vnt. česnako skiltelių
• 1 l jautienos (arba avienos)
sultinio
• 100 ml saulėgrąžų aliejaus
• Žiupsnelio druskos ir pipirų
pagal skonį
• Plov.lt prieskonių: kumino ir
uzbekiškų universalių prieskonių
• Krapų

GAMINIMO EIGA
Nedideliais gabalėliais supjaustykite ėrieną.
Uzbekiškame kazane įkaitinkite apie 100 ml
saulėgrąžų aliejaus. Jame apskrudinkite mėsą.
Vėliau įdėkite du, pusmėnuliais supjaustytus
vidutinius svogūnus, bei smulkiai supjaustytus
česnakus. Juos pakepinkite, kol pasidarys auksinės
spalvos. Dėkite morkų griežinėlius ir supjaustytą baklažaną. Po 5 minučių į puodą įdėkite
šparagines pupeles, pekino kopūstus, salierus bei pomidorus. Viską apkepinkite didelėje
kaitroje. Šiek tiek apkepinus įpilkite litrą jautienos sultinio, bei apie 1-1,5 l verdančio vandens,
įdedame šaukštelį Plov.lt uzbekiškų universalių prieskoniu bei Plov.lt kumino. Uždenkite
kazaną ir troškinkite mažesnėje kaitroje 30-40 minučių. Patikrinkite, ar netrūksta druskos, jei
reikia – įdėkite.
Lagmanui naudokite šviežius makaronus iš parduotuvės arba gaminkitės patys iš miltų,
kiaušinių, vandens ir druskos. Užvirkite vandenį, į jį įdėkite porą šaukštelių aliejaus ir druskos.
Į verdantį vandenį įdėkite makaronus, pavirkite apie 3 minutes arba kaip nurodyta pakuotės
instrukcijoje. Išvirtus makaronus nukoškite ir nuplaukite šaltu vandeniu. Užlašinkite šiek
tiek aliejaus, kad neliptų. Paruoštus makaronus dėkite į lėkštę, užpilkite uzbekišku lagmanu,
apibarstykite žalumynais – krapais ir skanaukite.
Česnako galvos, paprikas ir pomidorai.
Belieka viską užkloti kopūsto lapais (lapai tampa papildomu dangčiu ), uždegti kazano
dangčiu.
Kazaną ant pečiaus, užkuriame ugnį ir palaikome silpną ugnies rusenimą.
Dvi valandos ir nuostabaus skonio ir aromato patiekalas jau ant jūsų stalo.

Ėrienos šašlykas pagal Pavel Kolesnik

 

INGREDIENTAI:
• 2 kg ėrienos kumpio
• 1 kg svogūnų
• Druskos ir pipirų pagal skonį
• Gazuoto mineralinio vandens
„Suliko“
Plov.lt prieskonių: kumino,
šašlykų prieskonių be druskos,
adžarijos druskos, universalių
uzbekiškų prieskonių.

GAMINIMO EIGA
Ėrieną supjaustykite 3 cm dydžio
vienodais kubeliais. Į mėsą berkite
druską, pipirus ir Plov.lt prieskonius, gerai viską išmaišyti. Rankomis masažuokite mėsą
kartu su pjaustytais svogūnais tol, kol svogūnai išskirs sultis. Gerai išmasažuotą mėsą su
prieskoniais bei svogūnais dėkite į didelį puodą ir užpilkite silpnai gazuotu mineraliniu
vandeniu „Suliko“. Viską palikite ilsėtis 1 valandą. Išmarinuotus šašlyko gabalėlius verkite ant
iešmų ir kepkite kepsninėje iki paruošimo.
Šefo patarimas: „Verdami šašlyko gabalėlius ant iešmo, stenkitės jų per daug nesuspausti
vienas prie kito. Palikite nedidelius tarpelius, kad gabalėliai galėtų kepti laisvai“.

Ėrienos taco pagal Pavel Kolesnik

 

ĖRIENOS TAKO (TACO)
Greitai pagaminamas, sūriu pagardintas ir labai skanus užkandis – ėrienos tako. Šis
užkandis ne tik labai skanus, bet ir atrodo ypatingai – puikiai tiks draugų vakarėliui ar šeimos
pietums.

INGREDIENTAI:
• 80 g kepto ėrienos šašlyko
• Pomidoro
• Svogūno
• Lydyto sūrio
• Tako (taco) laivelių arba lavašo
• Žiupsnelio krapų
• Padažo (aštraus, švelnaus ar pikantiško) pagal skonį

GAMINIMO EIGA
Iškeptus šašlykus susmulkinkite peiliu 0,5 cm dydžio kubeliais. Dėkite juos į paruoštą
taco paplotėlį arba lavašą, ant viršaus uždėkite smulkintus pomidorus, svogūnus ir krapus
(puikiai tinka kalendra). Jei naudosite lavašą, jį reikėtų pakepti orkaitėje ar keptuvėje, dar
karštą suformuoti į laivelio formą. Tako užpilkite jūsų mėgstamu padažu ir uždėkite ant
viršaus lydytą sūrį. Skanaus.

Ėrienos čiopsai pagal Pavel Kolesnik

 

Minkšta avienos nugarinė, pagardinta prieskoniais, trumpai apskrudinta kepsninėje, ko
gero gardžiausia ėrienos dalis. Patiekalas paprastas ir skanus, nes paruošimas neužims daug
laiko, o rezultatas tikrai neapvils.

INGREDIENTAI:
• Ėrienos šonkaulių su nugarine (vienam asmeniui 3-4 čiopsai)
• Plov.lt svanų druskos
• Juodųjų arba čili pipirų pagal skonį

GAMINIMO EIGA
Nugarinės šonkaulius apibarstykite druska ir gerai įmasažuokite į mėsą. Jei naudosite
šašlykinę, mėsą kepkite kai anglys taps pilkos spalvos ir kepkite po 3 minutes iš kiekvienos
pusės. Jei kepimui naudosite kepsninę ir kepsite ant atviros ugnies, nugarinę kepkite po
4 minutes iš kiekvienos pusės. Prieš valgymą apibarstykite juodaisiais arba čili pipirais.
Garnyrui naudokite šviežių daržovių salotas. Joms pasigaminti reikės: pjaustytų svogūnų,
prinokusių pomidorų, krapų, druskos ir juodųjų pipirų. Visus salotų ingredientus sumaišykite
ir pagardinkite šlakeliu alyvuogių aliejaus.
Šefo patarimas: „Šio patiekalo paslaptis – tinkamai pasirinkta kepimo trukmė.
Mėsos kepimo trukmė priklausys nuo to, kokio iškepimo laipsnio mėsą mėgstate valgyti
(vidutiniškai iškepta, vidutiniškai gerai iškepta ar gerai iškepta)“.

3000 LITRŲ KAZANAS ( BESH QOZON) - Plovo centras Taškente. Plovo meistras gamina uzbekiška taškentinį plovą su jautiena ir aviena.

OSHI SOFI - Buchariškas dietiškas plovas, kuri gaminamas specialiuose variniuose puodose.

Greitas rudens troškinys, bet nei kiek nenusileidžia kitiems Gruzijos patiekalams - ADŽACHURI.

Azerbaidžanietiška sriuba KIUFTA - BOZBAŠ

Tarptautinis plovo virimo čempionas PAVEL KOLESNIK verda uzbekišką šventinį ėrienos plovą didžiausiame kazane Lietuvoje - 250 litrų, šio plovo gali paskanauti 600 svečių.

0
    0
    Krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę