SUMAC ( žagrenis ) prieskoniai 85 g.

2.50

Grynasis kiekis: 85g

Senovėje žagrenis (arba kitaip sumac) buvo naudojamas vietoje citrinos arba acto, nes šis prieskonis suteikia patiekalams malonią rūgštelę ir rausvą spalvą. Plačiai SUMAC (žagrenis) naudojamas mėsos marinavimui, žuviai, avienai, bei paukštienai. Dažniausiai SUMAC ( žagrenį ) naudoja skaninti salotas ir gaminti padažus mėsos patiekalams.

Žagrenis, sumaišytas su natūraliu jogurtu – puikus padažas šašlykams arba kebabams. Jis gerai papildo humuso skonį.
Sumaišytas su svogūno žiedais – skanus užkandis.
Iškepkite šašlykus, uždekite plonai supjaustytus svogūnus ant viršaus ir apibarstykite svogūnus su SUMAC ( žagrenis ), garantuojame, Jūs nustebsite nuo naujo skonio nuotykio.

Antioksidantinė žagrenio (sumac) vertė yra fenomenali.
Vertinant prieskonius pagal antioksidantinį lygi, žagrenis yra sąrašo viršuje, pralenkęs plačiais naudojamus prieskonius kaip cinamonas ir raudonėlis. Maisto produktų, kurių sudėtyje yra daug antioksidantų, gali padėti išvengti širdies ligų ir krūties vėžio bei gydyti osteoartritą

Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.

Kategorija: